Faydalı Tüketim! Cevizden Daha İyi 3 Süper Kuruyemişi Keşfedin!

Kuruyemişler, lezzetli atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından da birçok fayda sunuyor. Araştırmalara göre, en fazla yarar sağlayan 3 süper kuruyemiş belirlendi. İşte bu sağlıklı kuruyemişlerle ilgili merak ettikleriniz…

Faydalı Tüketim! Cevizden Daha İyi 3 Süper Kuruyemişi Keşfedin!

Kuruyemişler, lezzetli atıştırmalıkların ötesinde, vücudumuz için önemli besin kaynakları olarak karşımıza çıkıyor. Ancak tüm kuruyemişlerin yararları aynı değildir. İşte uzmanların belirlediği en sağlıklı 3 kuruyemiş ve bunların bizim üzerimizdeki etkileri...

KURUYEMİŞLERİN ÖNEMİ NEDİR?

Kuruyemişler, sağlıklı yağ asitleri, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin oldukları için beslenme uzmanlarının sıkça tavsiye ettiği gıdalar arasında yer almaktadır. Fakat yüksek kalorili olmaları nedeniyle, aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir.

en-saglikli-kuruyemis-1.jpg

SAĞLIĞINIZA FAYDA SAĞLAYACAK 3 ŞİFA DOLU KURUYEMİŞ

1. KURU ÜZÜM – HAFIZA GÜÇLENDİRİCİ DOĞAL BİR GIDA

Türkiye’nin dört bir yanında bolca yetişmesine rağmen yeterince tüketilmeyen kuru üzüm, özellikle hafızayı güçlendiren özellikleri ile öne çıkıyor. Neuchâtel Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği araştırmalar, Asya kültürlerinde kuru meyve tüketiminin bilişsel işlevleri artırdığını göstermiştir.

Kuru üzümün yararları:

  • Hafızayı ve konsantrasyonu artırır
  • Doğal şeker içeriği sayesinde enerji sağlar
  • Bağırsak sağlığını destekler

2. BADEM – KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI BİR SÜPER BESİN

Badem, sindirim sistemini kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandıran özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle çiğ veya az kavrulmuş olarak tüketildiğinde, bol miktarda E vitamini, magnezyum ve lif sağlar.

Bademin yararları:

  • Sindirim sürecini hızlandırır
  • Cilt sağlığını iyileştirir
  • Tokluk hissi vererek kilo yönetimine yardımcı olur

en-saglikli-kuruyemis-2.jpg

3. ANTEP FISTIĞI – KALBİN DOSTU ENERJİ KAYNAĞI

Tatlılarda sıkça kullanılan antep fıstığı, aslında kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. İçerdiği tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olurken, kas gelişimi ve hücresel yenilenme için ideal bir bitkisel protein kaynağıdır.

Antep fıstığının yararları:

  • LDL kolesterolü düşürerek HDL seviyesini artırır
  • Kas ve sinir sistemi işlevlerine destek verir
  • Enerji metabolizmasını hızlandırır

KURUYEMİŞLERİ NASIL TÜKETMELİYİZ?

Uzmanlar, günlük olarak bir avuç kadarlık bir miktarın yeterli olduğunu vurguluyor. Kavrulmuş değil, çiğ ve katkı maddesi içermeyen türlerinin tercih edilmesi, besin değerlerini korumak açısından oldukça önemlidir.