TCMB Faiz Toplantısı Tarihi Açıklandı! Temmuz 2025’te Faiz Kararı Ne Zaman?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz toplantısı için geri sayım başladı. Para Politikası Kurulu'nun (PPK) takvimine göre, temmuzda gerçekleştirilecek faiz toplantısının tarihi belirlendi. Haziran ayındaki son toplantıda, özellikle politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 46 seviyesinde sabit kaldı. "Merkez Bankası faiz kararı ne zaman duyurulacak?" sorusunun yanıtı burada! 2025 Temmuz TCMB faiz toplantısı tarihi...

TCMB Faiz Toplantısı Tarihi Açıklandı! Temmuz 2025’te Faiz Kararı Ne Zaman?

Temmuz ayına ilişkin Merkez Bankası'nın faiz toplantısı için heyecan dorukta. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan’ın liderliğinde bir araya gelecek ve toplantının sonrasında temmuz ayı için faiz kararını kamuoyuyla paylaşacak. Şimdi, "Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz oranları düşecek mi yoksa sabit mi kalacak?" sorularının yanıtlarına göz atalım...

FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK TARİH NEDİR?

TCMB Temmuz ayı faiz kararını 24 Temmuz tarihinde duyuracak.

HAZİRAN 2025 TCMB FAİZ KARARI NASIL OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz oranını %46 seviyesinde sabit tutma yönünde bir karar aldı. Yapılan resmi açıklamada, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %46 düzeyinde kalmasına hükmedildiği ifade edildi. Ayrıca, Merkez Bankası'nın gecelik borç verme faizi %49, gecelik borçlanma faizi ise %44,5 düzeyinde sabit bırakıldığı bildirildi.

TCMB HAZİRAN AYI FİYAT GELİŞMELERİ RAPORUNU AÇIKLADI

TCMB, Haziran Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı.

Raporda, yıllık enflasyon gıda ve hizmet gruplarında gerilerken, diğer ana gruplarda artış gösterdiği belirtildi. Aylık bazda hizmet ve enerji gruplarındaki fiyat artışları dikkat çekerken, gıda fiyatlarının sınırlı ölçüde düştüğü gözlemlendi. İşlenmemiş gıda fiyatları, özellikle sebzelerde düşüş gösterirken, işlenmiş gıda fiyatlarında ise artış hızı azaldı.

Ayrıca, taze meyve ve sebze fiyatlarının mevsim normallerinin altında kalmasının, işlenmemiş gıda fiyatındaki gerilemeyi sınırladığı kaydedildi. Enerji grubunda, son dönemdeki jeopolitik gelişmelerin etkisi hissedilirken, global ekonomik dinamiklerin etkisiyle akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de dikkat çekti. Şebeke suyu grup fiyatlarının aylık artışlarına neden olan kalemler arasında yer aldı.

Hizmet grubunda aylık enflasyon artış gösterirken, bu süreçte bayram ve akaryakıt fiyatlarının etkisiyle ulaştırma hizmetleri, eğitim ve kira gibi unsurlar ön plana çıktı.

Diğer yandan, temel mallardaki aylık enflasyon ise zayıflamaya devam etti.

Kur geçişkenliği yüksek olan dayanıklı tüketim mallarında, beyaz eşya dışındaki kalemlerde sınırlı bir artış meydana geldi.

Son günlerdeki jeopolitik gelişmelerin üretici enflasyonu üzerindeki olumsuz etkileri görüldü. Aylık yükseliş, özellikle enerji kalemlerinde görece yüksek bir artış gösterdi. Bunun sonucunda yıllık üretici enflasyonu 1,32 puan artışla %24,45 seviyesine ulaştı.

Bu kapsamda, haziran ayında dışlamaya ve dağıtıma dayanan ana eğilim göstergelerinde önceki ay ile karşılaştırıldığında belirgin bir değişim yaşanmadığı gözlemlendi.

MERKEZ BANKASI 2025 FAİZ TOPLANTI TAKVİMİ

24 Temmuz 2025

11 Eylül 2025

23 Ekim 2025

11 Aralık 2025